De Nationale Hypotheek Garantie wordt fors lager

Vandaag is het bekend geworden dat de kosten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een stuk lager worden. Zo wordt het voor starters een stuk gemakkelijker om een huis te kopen in deze woningmarkt.

Om in deze tijden op de woningmarkt als starter een huis te kopen, is geen gemakkelijke opgave. Enerzijds zijn er natuurlijk de steeds verder dalende rentes, maar daar tegenover is er een schaarste aan starterswoningen wat de prijs enorm op drijft. 

En bij een hogere verkoopprijs, komen ook hogere eenmalige kosten, de zogenaamde 'kosten koper'.

Om het kopen voor starters op de woningmarkt toch aantrekkelijk te houden en om het wat gemakkelijker te maken, heeft het kabinet besloten om de eenmalige premie de betaald dient te worden bij het afsluiten van de hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NGH) te verlagen. Het percentage was voorheen 0,9% van de koopsom van het huis, en wordt nu 0,7%. Dit gaat zeker enkele honderden euro's schelen.
Een paar weken geleden werd al bekend dat het maximale bedrag van een hypotheek met NHG omhoog gaat van €290.000 naar €310.000.
Met deze maatregelen worden de omstandigheden voor starters gunstiger gemaakt om zo hun droomhuis te kopen!

Ben jij starter in de markt en benieuwd wat deze maatregelen voor impact op jouw situatie hebben, neem dan gerust contact met mij op!