Een passende seniorenhypotheek

Een passende seniorenhypotheek

Ontvang je nu of binnen 10 jaar AOW en wil je een andere woning kopen?

Als je al AOW ontvangt of over maximaal 10 jaar de AOW-leeftijd bereikt en een andere woning wilt kopen, dan kun je te maken krijgen met aangescherpte financieringsregels. Hierdoor kan het krijgen van een hypotheek voor een nieuwe woning moeilijker zijn, zelfs als je nieuwe hypotheeklasten lager uitvallen dan je huidige lasten. Voor deze specifieke situaties heeft Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een nieuwe manier van toetsen ontwikkeld, waardoor je in veel gevallen wél een passende hypotheek kunt krijgen.

Nieuwe manier van toetsen

Ontvang je nu of binnen 10 jaar AOW en wil je een andere woning kopen?

De standaard manier van toetsen van je inkomen gaat ervan uit dat je de hele hypotheeksom via een annuïteitenhypotheek aflost. Maar als je een (gedeeltelijk) aflosvrije hypotheek hebt, betaal je voornamelijk rente en geen (of minder) aflossing. Je werkelijke lasten, het bedrag dat je maandelijks aan de bank betaalt, zijn in dat geval veel lager dan de fictieve lasten waar de standaardtoets mee rekent. Daarom heeft NHG een nieuwe manier van toetsen ontwikkeld die een passende hypotheek vaak wel mogelijk maakt.

Het is nu mogelijk om een hypotheek met NHG af te sluiten waarbij getoetst wordt of je inkomen voldoende is om je werkelijke hypotheeklasten te dragen. Om voor deze manier van toetsen in aanmerking te komen, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet bijvoorbeeld de hypotheekrente voor een langere periode vastzetten.

Meer weten? Ik kan je alle mogelijkheden uitleggen en weet welke geldverstrekkers deze mogelijkheid namens NHG aanbieden.

Contact opnemen
Hypotheek op maat

Wat is jouw situatie?

Ben je van plan om je eerste huis te kopen? Of wil je misschien verhuizen of je je hypotheek oversluiten? Ik help je graag een passende hypotheek te vinden!

Wat is jouw situatie?