Enorme stijging in het aantal hypotheek oversluiters

Door de lage hypotheekrente sluiten steeds meer mensen hun hypotheek over om te profiteren van deze lage rentes. Maar wanneer is dit interessant en waar moet je op letten?

Door de lage hypotheekrente is er een stijging van 33% in het oversluiten van hypotheken tegen de lagere rentes. 
Maar wanneer is dit interessant en waar moet je op letten?

Of het oversluiten van je hypotheek interessant voor jou is, hangt helemaal af van je situatie. Bijvoorbeeld van het rentepercentage waarvoor je jouw hypotheek destijds hebt afgesloten, of de periode dat je nog aan de hypotheek 'vast' zit. 

Hoge rente, korte looptijd

Heb je destijds een relatief hoog rentebedrag vastgelegd en is deze termijn bijna afgelopen, dan is het erg interessant om naar de mogelijkheden te kijken om je hypotheek over te sluiten. 

Recent afgesloten hypotheek

Maar heb je jouw hypotheek recentelijk afgesloten en zit je nog een fors aantal jaren in je rentevaste periode, dan is het oversluiten van een hypotheek wellicht minder geschikt voor jouw situatie. Dit omdat je voor het openbreken van je hypotheek een boeterente dient te betalen. Dit is de afkoopsom gevormd door het verschil van de oude rente en de nieuwe rente en dat vermenigvuldigd met het aantal jaar dat je nog in de rentevaste periode zit. 

Graag kijk ik samen met jou of het oversluiten van je hypotheek wenselijk is in jouw situatie. Ben je benieuwd of overstappen interessant voor jou is? Neem dan gerust contact met mij op!