Langzaam stijgende hypotheekrentes

Na een periode van alsmaar dalende rentes, lijkt deze trend nu doorbroken te worden. De laatste weken wisselen rentedalingen en rentestijgingen elkaar af, met als overkoepelende trend dat de hypotheekrentes langzaam stijgen.

De afgelopen weken zien we een grilliger beeld ontstaan rondom de actuele hypotheekrentes. Waarin we in de voorgaande maanden steeds dalingen zagen, zien we nu een lichte stijging in de hypotheekrentes.
De laatste weken wisselen rentedalingen en rentestijgingen elkaar constant af, met als resultaat dat de overkoepelende trend een lichte stijging laat zien.

Deze trend lijkt voorlopig ook nog wel even door te zetten. Als we kijken naar de kapitaalmarktrente, lange rentes, zien we dat deze een stijgende trend laat zien. Historische data leert ons dat de trends in de kapitaalmarktrente een goede voorspeller zijn van de hypotheekrente.

Twijfel jij of je wilt verhuizen of je hypotheek wilt oversluiten? Dan is nu het juiste moment om hier naar te kijken, voordat de hypotheekrentes verder stijgen. Laten we samen naar jouw situatie kijken!